Операторът на електроенергийната мрежа на Украйна отправи нов призив към гражданите

...
Операторът на електроенергийната мрежа на Украйна отправи нов призив към гражданите
Коментари Харесай

Призоваха украинците да пестят електричество заради спадане на температурите

Операторът на електроенергийната мрежа на Украйна насочи нов апел към гражданите да пестят електричество в петък, защото температурите паднаха и потреблението на сила се увеличи, заплашвайки стабилността на мрежата, осакатена доста от съветските въздушни удари, предава Ройтерс.

След като се задържаше на към 10 градуса по Целзий по време на извънредно топлия интервал от Нова година насам, температурите в този момент падат. Синоптиците споделят, че скоро може да паднат до минус 11°C в Киев и до минус 18°C в Източна Украйна.

" В близко бъдеще се чака доста намаляване на температурата, което ще докара до бързо увеличение на потреблението ", сподели държавната енергийна компания и мрежов оператор " Укренерго " в изказване в " Телеграм ".

" Енергийната система сега не е в положение да покрие изцяло потребностите заради повреди и окупация от съперника на редица електроцентрали, които създават електрическа енергия, в частност, и най-мощната - Запорожката АЕЦ.
 МААЕ била неспособна да спре обстрела на Запорожката АЕЦ
МААЕ била неспособна да спре обстрела на Запорожката АЕЦ

Продължават диалозите с " Росатом " за основаване на зона за сигурност към централата

В изказването се прибавя: " Моля, използвайте електричеството рационално, редувайте потреблението на енергоемки уреди. Това оказва помощ за понижаване на натоварването на енергийната система и понижаване на нуждата от ограничение на потреблението. "

Русия декларира, че преглежда енергийните уреди като законни военни цели. Украйна и нейните съдружници споделят, че офанзивите против гражданска инфраструктура

Градовете в Украйна, в това число Киев, са подложени на планувани спирания, с цел да се понижи напрежението върху електрическата мрежа по време на пиковите часове на потребление.

" Укренерго " съобщи, че работи с производителите и дистрибуторите на електрическа енергия за възобновяване на развалените уреди, само че ремонтът лишава доста запаси и време заради сложността и мащаба на вредите.

Енергийната система на Украйна от руската ера не може да бъде поправена елементарно, защото енергийните оператори се нуждаят от голямо количество съоръжение.

Бизнесът и жителите са закупили десетки хиляди генератори, с цел да обезпечат доставките на електрическа енергия. Ярослав Железняк, народен представител в Народното събрание, сподели в " Телеграм ", че 669 400 генератора са били импортирани в Украйна през 2022 г ., като доставките са достигнали пика си от 309 400 единици през декември.
 Казахстан подари генератори за лечебни заведения в Украйна
Казахстан подари генератори за лечебни заведения в Украйна

Подкрепа за опазването на здравето в Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР